Λογοθεραπεία

Στο κέντρο μας αξιολογούμε και παρέχουμε υπηρεσίες θεραπείας με εξατομικευμένα προγράμματα σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

Βασική προϋπόθεση πριν την έναρξη της αξιολόγησης είναι οι γονείς να παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λήψη ιατρικού, αναπτυξιακού και κοινωνικού ιστορικού έτσι ώστε να ληφθούν και να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα στη διαδικασία.

Ψυχοκινητική εξέλιξη

Αξιολογούμε και παρέχουμε υπηρεσίες ψυχοκινητικής εξέλιξης. Η αξιολόγηση ενός παιδιού με καθυστέρηση σε διάφορους τομείς της εξέλιξης περιλαμβάνει ιατρικό και αναπτυξιακό ιστορικό τόσο του παιδιού όσο και της οικογένειας.

Σχολική ετοιμότητα

Στο κέντρο μας αναλαμβάνουμε  την προετοιμασία μαθητών για την Α΄ Δημοτικού  δημιουργώντας πρόγραμμα σχολικής ετοιμότητας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία δεν έχουν κατακτήσει έννοιες και δεξιότητες που απαιτούνται για την ομαλή ένταξη στην Α΄ τάξη του Δημοτικού. Κάθε πρόγραμμα είναι εξατομικευμένο, βάσει των αναγκών του κάθε παιδιού και εφαρμόζεται είτε σε ομαδικό είτε σε ατομικό επίπεδο.

Συμβουλευτική γονέων

Στο κέντρο μας παρέχεται συμβουλευτική γονέων σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας καθώς και εξωτερική συνεργασία με ψυχολόγο. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως και ο πιο σημαντικός. Όταν κρίνεται απαραίτητο, οι γονείς συμμετέχουν στο πλαίσιο της ίδιας θεραπευτικής συνεδρίας και εκπαιδεύονται στον τρόπο παρέμβασης, προκειμένου να συμβάλουν στη περαιτέρω γενίκευση των δεξιοτήτων του παιδιού.

service4

Σχετικά με μένα

Ονομάζομαι Βασιλική και είμαι Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου. Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε στο να επιλέξω αυτό το επάγγελμα. Βασικό κομμάτι της δουλειάς μου είναι να δημιουργήσω μια υγιή θεραπευτική σχέση με το παιδί, ώστε να νιώσει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Η εμπειρία, το βίωμα και το κίνητρο οδηγούν το παιδί στη γνώση, ας μην του τα στερήσουμε! Η θεραπεία κάθε παιδιού βασίζεται στην αναπτυξιακή του πορεία και όχι στο σύμπτωμα που εμφανίζει. Πολύ συχνά, συναντώ γονείς με αίτημα ότι «το παιδί τους δεν μιλάει». Η ομιλία είναι ένα από τα συμπτώματα. Στόχος είναι να εντοπίσουμε την αιτία που παρεμποδίζει την ομιλία. Αν θέλεις και συ να μοιραστείς τις ανησυχίες ή τους προβληματισμούς σου γύρω από την ανάπτυξη του παιδιού σου θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Είμαι στη διάθεσή σου!

Πτυχιούχος Λογοθεραπείας

Μιλήστε μαζί μου: 2310 0123456
ή κλείστε μια Online συνεδρία

Ώρες γραφείου

Δευτέρα-Παρασκευή 10:00 - 2:00

Σάββατο 12:00 - 3:00

Κυριακή 13:00 - 3:00

Κλείστε μια συνεδρία